Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) desteklediği Muş Bağımsız Milletvekili Adayı Demir Çelik, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) aldığı veto kararın kabul edilir bir şey olmadığını söyledi.
Muş’un Varto İlçe Belediye Başkanlığı tarafından Belediye Çay Bahçesi’nde ‘Sivil İtaatsizlik’ çadırı kuruldu. Sabah saatlerinde parti binası önünde bir araya gelen BDP’liler burada slogan atarak çadırın kurulacağı alana kadar yürüdüler. Burada 10 dakikalık oturma eylemi yapan partililer, Varto-Muş karayolunu bir süre ulaşıma kapattılar. Daha sonra çadırın açılışını yapan Bağımsız Milletvekili Adayı Demir Çelik, demokratik ve meşru taleplerin karşılanması için çalışırken, YSK’nın aldığı kararla şok yaşadıklarını söyledi. Kürtlerin dillerine, kimliklerine ve kültürlerine yıllardır zincir vurulduğunu ifade eden Demir Çelik; “Şiddetten, inkardan beslenen devlet, bir kez daha çirkin yüzünü gösterdi. Bir kez daha halkların özgürlük sevdalarına prangaları hak görerek bunları idaresizleştirilmesini reva gördü. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Bunu reddediyoruz. Örgütlü mücadelemizi dünden daha kararlı bir şekilde devam etmeye daha kararlı durmayı ilan ediyoruz” dedi.
Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan basın açıklamasının ardında partililer olaysız bir şekilde çadırının açılışını yaptılar.
Çadıra Polis Baskın
Öte yandan sabah saatlerinde kurulan ‘Demokratik Çözüm Çadırı’na, yasak poster bulundurulduğu gerekçesiyle polis tarafından baskın düzenlendi. Çadıra yasak poster asıldığı gerekçesiyle yapılan baskın, kısa süreli gerginliğe neden oldu. Yasak posterleri toplayan polis ekipleri, daha sonra çadırdan ayrıldı. Sloganlar ve alkışlarla polisin tutumunu protesto eden BDP’liler, daha sonra müzik eşliğinde eğlendi.
Şark Telgraf Gazetesi


